Το ανατολικό Πήλιο προσφέρεται κατά εξοχήν για τους λάτρεις της περιπέτειας και εξερεύνησης δια μέσου των συναρπαστικών δραστηριοτήτων, οι οποίες σας δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσετε και να απολαύσετε τον ιδιαίτερο συνδυασμό του καταπράσινου βουνού που αρμονικά συναντά το γαλάζιο της θάλασσας και το μπλε του ουρανού.
Τι θα λέγατε να εξερευνήσετε τις ομορφιές της ακτογραμμής του Πηλίου με το δικό σας καγιάκ?
Το μυθικό καράβι «Αργό» με τον Ιάσωνα και τους Αργοναύτες ξεκίνησε από το λιμάνι της Ιωλκού για να πάρει το Χρυσόμαλλο Δέρας. Σήμερα, η ανατολική ακτογραμμή του Πηλίου, σας προκαλεί να ανακαλύψετε τους κρυμμένους θησαυρούς της ως ένας σύγχρονος Αργοναύτης.
Στις ακτές του βορείου Πηλίου σε μια διαδρομή 45-50 λεπτών περίπου με σκάφος από τον Άγιο Ιωάννη, βρίσκουμε ένα σύμπλεγμα σπηλαίων. Οι ντόπιοι τα ονομάζουν σπήλαια του Ποσειδώνα γιατί σύμφωνα με τον μύθο, ο αρχαίος Θεός της θάλασσας ζούσε μέσα σε αυτά.
Δεν είναι τυχαίο που η γενέτειρα των Κενταύρων, μισός άνθρωπος και μισός άλογο, ήταν το Πήλιο σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία. Γνωστοί για την γενναιότητά τους και την βαθιά γνώση των βοτάνων, απέπνεαν σεβασμό στους ανθρώπους και πάντα είχαν καθοδηγητικό ρόλο σε πολλές μυθικές ιστορίες.
Πεζοπορία στις παρυφές των βουνών του Πηλίου. Διαφορετικά μονοπάτια, που το κάθε ένα σας οδηγεί πιο κοντά στην φύση του Πηλίου!
Το Πήλιο σύμφωνα με τον μύθο ήταν η θερινή κατοικία των Ολύμπιων Θεών.
Η συμμετοχή σε μια περιήγηση πεζοπορίας, θα σας κάνει να το επιβεβαιώσετε.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από την αναρρίχηση και την κολύμβηση στα κρυμμένα μέρη του Πηλίου!
Στα βορειοδυτικά της κοιλάδας της Θεσσαλίας, ανάμεσα στην οροσειρά της Πίνδου και τα Αντιχάσια Όρη και κοντά στον Πηνειό ποταμό, οι γιγάντιοι βράχοι των Μετεώρων δεσπόζουν επιβλητικοί.
Ο μικρός οικογενειακός μας ξενώνας, βρίσκεται στο χωριό Τσαγκαράδα, στην ανατολική πλευρά του Πηλίου, περίπου 55χλμ από τον Βόλο.
Έχουμε χτίσει τον ξενώνα μας με αγάπη στην πλαγιά πάνω από τις ανατολικές ακτές του διάσημου και όμορφου όρμου «Μυλοπόταμος», στην χερσόνησο του Πηλίου.